Pinserikasvatusta Savon sydämessä!

Olen Tarja Hakkarainen ja asun Vuorelassa, Siilinjärvellä. Perheeseeni kuuluvat mieheni ja pinseripoika Reino. Työskentelen sairaanhoitajana iäkkäiden asumispalveluyksikössä.

Perheessämme on ollut lähes aina koiria. Ensimmäinen koiramme oli kultainen noutaja, Santtu. Santtu matkusti mukanamme myös Norjaan 1990-luvun lopulla. Asuimme Norjassa pari vuotta työni johdosta. Santtu kunnostautui erityisesti lastenhoitajana, hän uskollisesti vahti babysitterin vieressä. Santtu kuoli 13-vuotiaana.

Santun jälkeen meille tuli pitkäkarvainen collie, Leevi ja puolentoista vuoden sisällä lyhytkarvainen collie, Hugo. Leevin haimme Vesannolta kennel Misty Islandilta ja Hugo tuli Jyväskylästä kennel Sandcastlesta. Leevi ja Hugo ovat tunnollisesti toimittaneet lenkkikavereiden virkaa. Hugo on ansioitunut myös vahtipuolella, joten emme ole ainakaan vielä tarvinneet varashälyttimiä. Vielä pari vuotta sitten nämä kaksi eläkeläistä elivät rauhallista kotielämää, mutta sitten kaikki muuttui.

Perheeseemme tuli Ruotsista vallaton pinserineiti Viivi. Viivin haimme Magleddies kennelistä, Lena, Thomas ja Mattias Johanssonilta. Aloitin pinserikasvatuksen 2014 Kennelnimellä Yippis Angels. Viivistä tuli kennelini kantanarttu. Viivillä oli kaksi pentuetta. Kesällä 2020 Viivi menehtyi äkilliseen sairauteen.

Vuodesta 2013 olen ollut mukana Pinserit ry:n toiminnassa. Jalostustoimikunnassa toimin edelleenkin ja olen kiinnostunut tämän rodun jalostuksesta. Hallituksessa olin vuosina 2017 - 2018.

Olen Suomen kennelliiton jäsen ja olen allekirjoittanut kennelliiton kasvattajasitoumuksen 2/2013. Lisäksi olen jäsenenä Pinserit ry:ssä sekä Suomen koirankasvattajat SuKoKa ry:ssä.

Kennelliiton koulutuksista olen suorittanut mm:

1. Kasvattajan perustutkinto 2/2004 sekä uudelleen 3/2013

2. Kasvattajan jatkokurssi 11/2011

3. Jalostusneuvojan peruskurssin 5/2013

4. Olli Wuorimaan luento koiran ravitsemuksesta vuonna 2016

5. Tommy Wiren luento 2016

Näiden lisäksi olen osallistunut eri luennoitsijoiden pitämille luennoille.