Olen Tarja Hakkarainen ja asun Vuorelassa, Siilinjärvellä. Perheeseemme kuuluvat mieheni lisäksi tyttäreni, poikani ja kolme koiraa. Työskentelen Kuopion Yliopistollisessa sairaalassa sairaanhoitajana.

Perheessämme on ollut lähes aina koiria. Ensimmäinen koiramme oli kultainen noutaja, Santtu. Santtu matkusti mukanamme myös Norjaan 1990-luvun lopulla. Asuimme Norjassa pari vuotta työni johdosta. Santtu kunnostautui erityisesti lastenhoitajana, hän uskollisesti vahti babysitterin vieressä. Santtu kuoli 13-vuotiaana.

Santun jälkeen meille tuli pitkäkarvainen collie, Leevi ja puolentoista vuoden sisällä lyhytkarvainen collie, Hugo. Leevin haimme Vesannolta kennel Misty Islandilta ja Hugo tuli Jyväskylästä kennel Sandcastlesta. Leevi ja Hugo ovat tunnollisesti toimittaneet lenkkikavereiden virkaa. Hugo on ansioitunut myös vahtipuolella, joten emme ole ainakaan vielä tarvinneet varashälyttimiä. Vielä pari vuotta sitten nämä kaksi eläkeläistä elivät rauhallista kotielämää, mutta sitten kaikki muuttui. Perheeseemme tuli Ruotsista vallaton pinserineiti Viivi.

Viivin haimme Magleddies kennelistä, Lena, Thomas ja Mattias Johanssonilta. Viivin kanssa olemme harrastaneet jonkin verran näyttelyjä. Mutta lähinnä Viivi on perheenjäsen ja lenkkikaveri.

Koirien kasvattaminen on jo kauan ollut suunnitelmissani. Olen myös hyvin kiinnostunut koirien jalostuksesta. Olen Suomen kennelliiton jäsen ja olen allekirjottanut kennelliiton kasvattajasitoumuksen 2/2013. Olen myös suorittanut seuraavat kennelliiton koulutukset:

1. Kasvattajan perustutkinto 2/2004 sekä uudelleen 3/2013

2. Kasvattajan jatkokurssi 11/2011

3. Jalostusneuvojan peruskurssin 5/2013

4. Olli Wuorimaan luento koiran ravitsemuksesta vuonna 2016

5. Tommy Wiren luento 2016

Näiden lisäksi olen osallistunut eri luennoitsijoiden pitämille luennoille mm. Juha Kareksen, Tuire Kaimion. Kennelnimeni sain 3/2014. Vuonna 2013 toimin Pinserit ry:n jalostustoimikunnan kuunteluoppilaana. Vuodesta 2017 alkaen olen toiminut jalostustoimikunnan jäsenenä. Pinserit ry:n hallituksessa olin 2017 - 2018.